info@yachtingsweden.se

Jobba på en yacht utomlands -
äventyret börjar här.

Detta är en kurs för dig som är ny inför yachting och som vill få en bra, trygg och smidig väg in i branschen. Under kursdagen går vi igenom viktiga teoretiska delar så som hur en kontrakt är utformat, hur det fungerar med skatt, dina rättigheter ombord, hur man söker jobb och hur en anställningsprocess går till. Men kursen inkluderar också en del praktiska moment i form av workshops där vi går igenom ditt CV och hur man söker jobb i branschen. 

 

Genom personlig guidning både under och efter kursen maximerar vi dina chanser till ett första jobb. 

Vill du läsa mer kring skillnaderna på BAS, MELLAN och PREMIUM så kan du hitta mer information kring det här.

Digital introduktionskurs - PREMIUM

När du bokar den digitala introduktionskursen PREMIUM kommer du få börja med att läsa igenom förstudier med grundläggande information om branschen och arbetsuppgifter för att du ska få en bra grund att stå på. 

Under den självaste kursdagen kommer vi fokusera på mer praktiska moment kring jobbssök, steg för steg-guide samt vägledning kring ditt CV.

Du kommer också under kursdagen får du möjlighet att interagera med andra deltagare, samt ställa alla dina frågor direkt till Lisa och Helena för att diskutera din unika situation, ditt CV och dina förutsättningar. 

Kursinnehåll förstudier:
 • Grundläggande information om branschen. Vad gör yachtingbranschen så unik?
 • Olika positioner och hireakin att ta hänsyn till, hur fungerar det?
 • Vem passar jobbet ombord för? Meriterande erfarenheter, special skills etc. 
 • Arbetsuppgifter och arbetsmiljön, med och utan gäster ombord.
 • Arbetstider och schema
 • Arbetsmiljön ombord, levnadsförhållanden.
 • Olika typer av yachter, skillnader och fördelar/nackdelar.
 
Kursinnehåll kursdagen PREMIUM:
 • Genomgång av obligatoriska kurser och moment som är nödvändiga för den roll du vill söka. Kostnader, våra partners och innehåll.
 • Typer av kontrakt och anställningsformer, till exempel hur länge är man iväg och jobbar?
 • Löner, skatt, visum, försäkringar och vad som kan vara bra att tänka på.
 • Dina rättigheter och regelverk i branschen, din säkerhet och trygghet ombord.
 • Förberedelser och budget inför jobbsök.
 • Steg för steg-guide: hur du lyckas med ett första jobb på mest tids- och kostnadseffektiva sätt.
 
 
 • Jobbsöks-metoder och våra bästa tips och trix.
 • Personlig CV-guidning och CV-workshop.
 • Rekryteringsprocessen – vad du kan förvänta dig. 
 • Praktisk påbörja registrering hos agenturer, och vad du bör tänka på när du söker jobb via dessa. 
 • Söka jobb i Frankrike eller söka jobb hemifrån, hur skiljer det sig?
 • Bo och leva i Frankrike – budget, jobbsök och tips hur du maximerar tiden på plats.
 • Praktiskt moment kring gästbemötande – relationen till dina gäster. Situationer som kan uppstå och våra egna erfarenheter.
Jobba yacht utomlands

Personlig guidning

Innan kursen kommer du få skicka ditt CV till oss, och under kursdagen kommer du få en 1:1 med antingen Lisa och Helena där vi går igenom ditt CV, svarar på dina frågor och diskuterar din plan framåt. 

Den personliga guidningen fortsätter även efter introduktionskursen där vårt viktigaste uppdrag är att du ska känna att då får vägledning genom hela processen, och även väl ombord. 

Upplägg & priser Introduktionskurs Premium

Vad? Digital introduktionskurs live över Zoom

Tider? 9.00-16.00

Pris: 4000 kronor

Boka/betala med en kompis: 7500 kronor

Vem? Du behöver ha fyllt 18 innan du börjar söka jobb. Däremot är du varmt välkommen att gå vår kurs från och med att du är 16 år med målsmans godkännande.

Alla priser är inklusive moms. Observera att bokning av kursplats sker i mån av plats, så vi rekommenderar att boka i tid för att säkra en plats!

Nästkommande kursdatum PREMIUM

3

(fullbokad)

10

(fullbokad)

Vad får jag med mig efter kursen?

Efter kursen med oss börjar vårt viktigaste arbete. Du kommer få med dig en hel del material och förmåner efter kursen, samt uppföljning och coaching hela vägen ombord.

 • Jobbsöksguiden. En 35 sidor komplett guide om hur du går tillväga när du söker jobb och hur du maxar dina chanser. Metoder för att söka jobb och annan vägledning.

 • Stewardessguiden eller Deckhandguiden – beroende på vilken position du vill satsa på kommer du få med dig en av guiderna efter kursen. Guiderna är fyllda med verktyg inför första jobbet. Allt från termer, genomgångar, tips & tricks och praktiska verktyg. En trygghet inför första jobbet. Du kan köpa till den andra guiden för 300 kronor.

 • CV-mall enligt branschstandard, samt den 24 sidor långa CV-guiden i form av e-bok.

 • Intervjuguiden. En 35 sidor lång guide som förbereder dig inför intervjuer. Värdefulla tips från kaptener, chief stewardesser och chief officers om vad de frågar när de intervjuar. Checklistor på hur du förbereder dig med frågor, men även frågor att vara beredd på att få.

 • Pack- och checklista inför avfärd.

 • Obegränsade CV-korrekturvändor, samt obegränsad uppföljning och guidning kring ditt CV efter avslutad kurs. En gång YS-deltagare, alltid YS-deltagare!
 • Rabattkoder för den obligatoriska säkerhetskursen med vår partner Safetygruppen i Sverige eller Zephyr Yachting i Frankrike, samt andra samarbeten med företag som har fler meriterande kurser eller ger andra förmåner som direkt underlättar ditt jobbsökande. Hitta fler av våra samarbeten här.


 • Inbjudan till våra två privata Facebook-grupper där vi delar jobb och annan värdefull information. Där får du även kontakt med andra svenskar i branschen, både erfaren crew och andra kursdeltagare. Ett första nätverk som hela tiden växer sig större!

 • Registrering med rekryteringsföretaget Yachting Scandinavia. Yachting Scandinavia är vårt systerbolag som sysslar med rekrytering direkt till yachterna, och är nischad på skandinavisk crew. Som YS-deltagare blir du alltid prioriterad när vi får in jobbförfrågningar. Vi tycker det är så roligt att vi kan hjälpa till med jobb direkt till våra deltagare!


 • Kontakter i branschen. I denna bransch är kontakter otroligt avgörande och du som deltagare kommer bli försedd dig med våra egna kontakter. Vi själva har jobbat många år och har många kontakter som direkt kan underlätta för dig och hjälpa dig i ditt jobbsök. Allt från erfaren crew, agenter eller andra personer som driver verksamhet inom yachting.

 • Inbjudan till exklusiva fysiska och digitala träffar, workshops och webinars.
Efter en dag med tjejerna på deras introduktionskurs hade jag inget annat än yachting i huvudet och inte ens en vecka efter kursen så hjälpte tjejerna mig att få mitt första jobb nere i Frankrike! Från att ha begränsad kunskap om branschen till första arbetsdagen på en vecka och det hade absolut inte varit möjligt utan Yachting Sweden! Om ni någonsin funderat över att tanken att bli en yachtie så är Helena och Lisa verkligen erat smartaste tillvägagångssätt, 10/10!

För några år sedan blev jag mycket intresserad av arbetet människorna gjorde på dessa lyxyachter och sa att jag en dag ville arbeta på en sådan själv. Började leta runt på nätet men hittade nästan ingen information om hur jag skulle gå tillväga för att uppfylla min dröm. Gav därför upp.. 2018 kom Lisa & Helena upp på min Instagram och fångade snabbt mitt intresse. Jag gick kursen med dem den 15e mars 2020 och det var en mycket givande kurs fylld med ALL information du behöver för att ta steget in i branschen. Tjejerna lämnar dig inte vid kursens slut, utan följer upp din utveckling och din resa. Jag är superglad att jag gick kursen med dem då jag annars hade suttit än idag ovetandes om vad jag skulle ta mig till för att förverkliga min dröm. Tusen tack Lisa & Helena för ert genuina engagemang för oss alla som är intresserade av yachtingbranschen. Utan er vore vi inget!

Jag har i flera år drömt om att komma in i yachtingbranschen, något som tyvärr känts väldigt svårt. Efter kursen med Yachting Sweden känns det mycket mer greppbart och inom räckhåll. Helena och Lisa går igenom all information man kan tänkas behöva och berättar om egna erfarenhet från industrin, men det tar inte slut efter kursen. De följer upp och hjälper till med allt från CV till intervjuer och är verkligen ett bra stöd genom hela processen. Utan tjejerna hade jag inte vetat hur jag skulle starta den resa jag så länge drömt om. Deras erfarenhet, engagemang och råd är guld värt!