info@yachtingsweden.se

Samarbetspartners

Yachting Sweden jobbar hela tiden med att hitta nya partners både i och utanför Sverige, som gynnar våra deltagare i resan mot deras första jobb i yachtingbranschen. Här är några av våra partners som vi jobbar med idag.

Safetygruppen är vår partner i Stockholm som erbjuder den obligatoriska säkerhetskursen STCW10, där våra deltagare har rabatt. Vi får kontinuerligt feedback från deltagare om hur väl väl omhändertagna de blir hos Safetygruppen. Vi har också turen att få dela lokaler med Safetygruppen i Frihamnen. 

Yachtieworld drivs av Alex, en sydafrikansk kille med lång erfarenhet från branschen. Yachtieworld jobbar mycket med community, nätverk, rekrytering och många partners inom yachtingbranschen. Alex har många tjänster som gynnar våra deltagare, och vi jobbar nära honom inom rekrytering bland annat.

Zephyr är vår partner i södra Frankrike, som erbjuder den obligatoriska säkerhetskursen STCW10, samt många andra yachting-relaterade kurser och utbildningar. Här har våra deltagare rabatt på hela deras kursutbud. Zephyr är vår kontakt på Rivieran, som också hjälper våra deltagare på plats. 

Yachting Scandinavia är vårt syserbolag där vi jobbar direkt med rekrytering till yachterna. Som deltagare blir man automatiskt registrerad, och vi jobbar aktivt med att placera crew på yachter. Yachting Scandinavia fokuserar på skandinavisk crew, och i första hand våra deltagare. Här samarbetar vi även med två finska officers.

Yachting Scandinavia är vårt syserbolag där vi jobbar direkt med rekrytering till yachterna. Som deltagare blir man automatiskt registrerad, och vi jobbar aktivt med att placera crew på yachter. Yachting Scandinavia fokuserar på skandinavisk crew, och i första hand våra deltagare. Här samarbetar vi även med två finska officers.


VMG Clothing är ett företag i Nya Zealand som bland annat säljer uniform till yacht-crew. När du går en fysisk kurs med Yachting Sweden så sponsrar VMG dig med en polo T-shirt. Den perekta T-shirten att ha på sig under intervjuer, eller när man tar sin CV-bild. 

Går du kursen fysiskt i Stockholm och behöver boende? Yachting Sweden samarbetar med STF Af Chapman på skepssholmen, där du som deltagare bor förmånligt. Detta är också ett bra alternativ för boende när du går din säkerhetskurs i Stockholm. 

Stockholm Massage Academy erbjuder kurser där man kan bli diplomerad friskvårdsmassör. Som Yachting Sweden-deltagare har du rabatt när du går dina kurser hos dem. Personer med kunskap inom massage är otroligt eftertraktade i branschen. 

Krogarna.se är ett företag som erbjuder digitala service-kurser. Dessa kurser är meriterande att ha om du söker jobbet som stewardess. Som Yachting Sweden-deltagare erhåller du rabatt om du bokar någon kurs med krogarna.se 

The Yacht Stew drivs av ex chief-stewardessen Gemma Hubert. Gemma har ett starkt community i branschen, och har vunnit flera A-crew awards. Nu driver hon en podcast, en blogg och även The Yacht Stew Academy som erbjuder digitala kurser inom stewardess-yrket. Som Yachting Sweden-deltagare har du rabatt när du går en kurs hos The Yacht Stew Academy.

Abacus & March är ett rekryteringsföretag baserat i Antibes. Yachting Sweden och Abacus & March samarbetar nör det kommer till rekrytering.

ITA Training är ett företag i Antibes som erbjuder kurser på plats för dig som vill boosta ditt CV som stewardess. Yachting Sweden och ITA hjälper våra deltagare med kurser, kontakter och nätverk i Antibes.